Polman bouw en onderhoud - Woudenberg

Renovatie

Renovatie kapconstructie kasteel HeemstedeRenovatie is herstellen en indien nodig gedeeltelijk vernieuwen van een bestaand pand, waardoor het weer bruikbaar wordt naar de regels van deze tijd. Bij renovatie gaat het niet in de eerste plaats om moderniseren. We streven er naar om een karakteristiek pand weer in oude glorie te herstellen, met aandacht voor hedendaagse veiligheidseisen.

Zo hebben we de eerste jaren van de 21e eeuw meegewerkt aan kasteel Heemstede bij Houten. De kapconstructie is door ons helemaal vernieuwd. Het was ouderwets handwerk waarin wij ons als vakbekwaam timmerman konden onderscheiden. Er werd niet geschroefd of geschoten, maar ouderwets gespijkerd. Als zo'n beeldbepalend pand helemaal gereed is, dan zie je van buiten niet direct dat er oude technieken gebruikt zijn, maar wij vinden dit wel belangrijk voor het behoud van de bouwkunst!

Zo brengen we ook regelmatig onderdelen van woonhuizen terug naar de stijl van het huis. kunstof schuifpui vervangen door traditioneel kozijnEen kunststof schuifpui wordt dan vervangen door iets dat meer traditioneel is. Het is mooi om te zien dat steeds meer mensen zulke keuzes maken.

Aandacht voor de hedendaagse veiligheidseisen betekent bijvoorbeeld dat een traditioneel kozijn voorzien wordt van schanieren met dievenpen en veiligheidsbeslag aan de binnenkant. Zo combineren we stijlvol met inbraakwerende functionaliteit.

Bij renovatiewerk aan woningen wordt vaak oud enkel glas vervangen door dubbel glas met het HR++ keurmerk: dat is wonen in stijl met het comfort van onze tijd.