Polman bouw en onderhoud - Woudenberg

Dakkapellen

dakkapelHet plaatsen van een dakkapel is de makkelijkste manier om woonruimte en wooncomfort flink te verbeteren. Met een dakkapel maakt u van een donkere zolder een sfeervolle kamer.

En waarom zou u niet kiezen voor een 'onderhoudsvrij' dakkapel? Hiermee bedoelen we niet dat u er helemaal niets aan hoeft te doen: regelmatig schoonmaken is wel aan te bevelen, maar schilderen is niet nodig als u kiest voor een trespa dakkapel. Voor de kozijnen gebruiken wij het meest hardhout met fsc-keurmerkt, maar tegenwoordig zijn er ook prachtige kozijnen in kunststof.

In een dakkapel kiezen we doorgaans voor draai-kiep-ramen die naar binnen opengaan. Zo kunt u zonder halsbrekende toeren gemakkelijk de ramen van binnenuit ook aan de buitenkant zemen.

Authentiek
dakkapelOnze specialiteit is bij een verbouwing zoals een dakkapel om aan te sluiten bij de stijl van het huis. Wanneer u woont in een huis uit de jaren '30, dan moet ook een nieuw dakkapel in die gezellige stijl worden gebouwd. Denk dan bijvoorbeeld aan glas-in-loodraampjes of een daklijst met iets extra's zoals een extra latje of een leuk profiel. Maar ook zo'n 'ouderwets' dakkapel is qua wooncomfort gewoon van deze tijd met geïsoleerde zijwanden en een geïsoleerd dak.

Vergunning
Om een dakkapel te plaatsen aan de voorkant van uw huis, is een vergunning nodig. Wanneer u nog geen vergunning hebt, dan kunnen we u natuurlijk helpen de aanvraag ervan te regelen. Wij werken samen met diverse bouwkundig tekenaars die de benodigde tekeningen op de juiste wijze voor u kunnen maken.

Op de achterzijde van uw huis volstaat meestal een melding bij de gemeente. Dan is een vergunning niet nodig.